Ik ben Marjan den Hartog, professioneel coach, eigenaar van Coachpraktijk Openhartog, met als coaching-specialisaties: vermoeidheid, stress, burn-out, rouw en verlies. Coachpraktijk Openhartog is gevestigd in het mooie Almkerk, waar ik ook woon met mijn man en kinderen.
Als kind wist ik al wat ik worden wilde: juf! En die droom heb ik ook waargemaakt. Na 24 jaar met veel plezier juf te zijn geweest, merkte ik een aantal jaren geleden dat ik toe was aan verandering.
Ik heb jaren de stagiaires binnen mijn Stichting begeleid. Het goed luisteren naar de studenten, de juiste vragen stellen, op zoek gaan naar kwaliteiten en samen problemen onder ogen zien…ik merkte dat ik daar enorm veel energie van kreeg. Ik heb toen ook besloten om de Coach opleiding te gaan volgen bij ICM. Een schot in de roos! Deze opleiding deed mij beseffen dat het zijn van een coach, mij zou passen als een jas! Inmiddels ben ik gestopt met lesgeven en ben ik , samen met een collega, werkzaam als Bovenschools Coach voor het Basisonderwijs. Hier coach ik (startende) collega’s op momenten dat ze even iemand nodig hebben om met hen mee te kijken.
Toen wij verhuisden en er ruimte vrijkwam voor een coachpraktijk werd Coachpraktijk Openhartog geboren!
Als specialisatie heb ik de opleiding Rouw en Verlies gevolgd.
Mijn hart ligt bij mensen die een verlies hebben ervaren, maar dan in de breedste zin van het woord. Een verlies van balans door vermoeidheid, stress of burn-out of het verliezen van je gezondheid, een geliefde, een relatie, een kinderwens, je baan… Ik ervaar het als bijzonder, wanneer mensen mij in deze kwetsbare momenten van hun leven, even met hen mee laten lopen.
Stir geregistreerd professioneel coach
Als coach ben ik geregistreerd bij het STiR register
STiR is een onafhankelijk keurmerk voor professionele begeleiders in Nederland. Om in dit register te komen worden er eisen gesteld aan welke opleiding je hebt gevolgd. Om in het register te blijven moet je voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Zo wordt er verwacht dat je up-to-date blijft als coach door o.a. nascholing, maar ook door aan te tonen dat je daadwerkelijk als coach werkt. Zo wil STiR bijdragen aan de ontwikkeling en kunde van professionele begeleiders, om zo het imago van de sector te versterken.